Röda Caféet Torsdagen den 25/8 -11
” NU SKALL TRASDOCKAN ÅTER UT I LJUSET ”
Start kl.18.00

Trasdockan reser för nionde året genom Sverige och debatten skulle kunna handla om hur/vad myndigheterna gör för att i tid upptäcka när ett barn blir sexuellt utnyttjat eller kanske mera varför de inte gör det och hur vi då kan hjälpa till.
Alla vi som värnar om våra Barn har nu chansen att vara med.
Trasdockan slutar i år sin resa i Stockholm den 25 augusti i Kungsträdgården. TYFRI mc tillsammans med många andra klubbar i Stockholm eskorterar trasdockan till Kungsträdgården där de kommer att landa 18.45. Starten blir som de senaste åren från Röda Caféet http://www.rodacafet.se/ kl.18.00 vi samlas där från 17.00 fram tills vi åker.

Färdvägen
Vill du ansluta efter vägen så kommer kortegen gå via Essingeleden sen svänger vi av efter Fredhällstunneln och vidare Norr Mälarstrand.
Sedan svänger vi upp vid Kungsholmstorg svänger höger vid Amaranten över Klarabergsvidukten
förbi Sergelfontänen ner på Hamngatan där vi sen svänger in i kungsträdgården.

Färdvägen omvärderas då det är vägarbeten som vi behöver ta hänsyn till. Återkommer med mer info.


Kungsträdgården
Uppträdanden, föreläsningar och utställningar står på programmet. Mer om innehållet den dagen hittar du på http://www.trasdockan.eu/

Trasdockan

Älskad av många barn genom tiderna, men också någon att slita i och slänga undan i ett hörn och glömma bort, när man använt den färdigt. Trasdockan är också en symbol för det sexuellt utnyttjade barnet, de tusentals utsatta som nu är barn och de tusentals som en gång blivit utsatta som barn och fortfarande bär på följderna av övergreppen. Ett barn som någon slitit i, slängt undan i ett hörn och glömt bort – som ett ting, ett föremål, en ägodel – precis som en trasdocka. Övergivet både av den som utsatt barnet och av samhället.

Hälsningar

TYFRI MC http://www.tyfrimc.se

Comments are closed.

Dagens bibelord
Arkiv