FALUN

 

Grundare. Per Adeström från Enviken var med och startade klubben. Han har längre varit intresserad av motorcyklar, än han varit kristen.
Vroom! Ett 20-tal medlemmar har Faluklubben. I Sverige finns i dag 17 kristna motorcykelklubbar,

I början på året fick Falun sin första kristna motorklubb. Då bildade nämligen paret Per och Carmelina Adeström, från Enviken, klubben Jesus My Lord.
– Det finns 17 kristna mc-klubbar i Sverige, vi har ett 20-tal medlemmar, säger Per.

TV: Jesus my lord – Gudsmöte på lugnet

Klubben är ganska ny, men medlemmarna i Jesus My Lord känns igen på det speciellt framtagna tröjorna som de bär.

Tröjorna är mörkt svarta, så det vita trycket med kors och texten Jesus My Lord syns verkligen. Budskapet går fram, om man säger så. Den visar verkligen vad medlemmarna står för.

– Det var en kompis till mig som hjälpte mig med hur tröjan skulle se ut. Jag tycker det blev riktigt bra, säger Per, som alltid har varit intresserad av motorcyklar.

Nu har han en egen motorcykelklubb.

– I vintras bestämde vi oss för att vara med och starta en klubb. Jag kollade intresset hos ett par kompisar och på den vägen är det, säger Per.

I Falun kommer klubben att arrangera Hopp för Sverige – Gudsmöten under öppen himmel för allt guds folk. Gudsmötet kommer att hållas på Lugnets riksskidstadion nedanför hoppbackarna, och alla är välkomna även om man inte har någon tro.

– Jag åkte förbi härute på Lugnetleden när någon sade åt mig att hyra skidsstadion. Kompisarna jag talade med sade det var omöjligt, men nästa gång jag åkte in till stan var det någon som sade till mig att hyra stadion för att hålla kristna möten. På den vägen är det, säger Per.

Nu blir det ett fyra dagar långt gudsmöte som hålls den 12-15 juli, en fest inför Herrens ansikte ska det bli, i alla fall är det vad klubben säger på sin hemsida.

Comments are closed.

Dagens bibelord
Arkiv